Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип
Метеоролошка станица локација
Струмица
Станица Штип

Станица Свети Николе

Станица Струмица

Станица с. Сопот, Кавадарци

Моментални мерења од четврток, 31 јули 2014 г. во 02:15 часот

Температура = 20.5 °C
Влажност = 88 %
Температура на точка на роса = 18.4 °C
Последни регистрирани врнежи = 0.20 mm
Температура на почва = 23.2 °C
Брзина на ветер = 1 km/h од исток-југоисточен правец
Максимални/минимални вредности

Максимална температура 21.3 °C измерена во 00:00 часот
Минимална температура 20.6 °C измерена во 00:40 часот
Максимална влажност 88 % измерена во 01:56 часот
Минимална влажност 85 % измерена во 00:13 часот

<август 2014>
повтсрчепесане
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
     од
до
h
hГоце Б. - 2010